Logo demaasenwaler.nl
<p>Organisatie Verbonden door Licht.</p>

Organisatie Verbonden door Licht.

(Foto: Eigen foto)

Verbonden door Licht ook in Hernen en Winssen

MAAS EN WAAL - Al vele jaren is Druten de plek waar iedereen via Verbonden door Licht de kans krijgt om stil te staan bij rouw, verlies en gemis. Hoe mooi is het dat dat vanaf dit jaar óók mogelijk is in Hernen en Winssen.

In 2012 vond de eerste editie van Verbonden door Licht plaats op het kerkhof in Druten. Meteen werd duidelijk dat er in een behoefte werd voorzien. Veel mensen wisten de weg naar de begraafplaats in het centrum van Druten te vinden om hun geliefde overledenen te gedenken. In de daaropvolgende jaren steeg het aantal bezoekers flink. 

Om het gedachtegoed verder in Maas en Waal te verspreiden werd een aantal mensen in Winssen benaderd om ook hen te inspireren om Verbonden door Licht te organiseren. En met succes. De muziekkoepel tegenover de kerk vormt het decor voor deze bijzondere avond, en de plaatselijke fanfare ULTO verzorgt de muziek. 

Ook in Hernen werd het idee omarmd en verleenden een aantal dorpsbewoners meteen hun medewerking om alles voor te bereiden en uit te voeren. Rondom Kasteel Hernen kan via het volgen van een lichtspoor een wandeling worden gemaakt. Via poëzie, muziek of een ritueel (een handeling met een symbolische betekenis, red.) kan onderweg stil worden gestaan bij dierbare overledenen. Voor kinderen zijn de dood, verdriet en rouw vaak lastig te hanteren. Vandaar dat er speciaal voor hen mooie rituelen zijn om hun gevoel van gemis van hun bijvoorbeeld overleden opa of oma de ruimte te geven.
Traditiegetrouw vindt Verbonden door Licht in Druten op zaterdag plaats. Omdat de duisternis voor bezoekers een probleem kan zijn is er ook op zondag gelegenheid het kerkhof te bezoeken. Ook dan zijn er mooie klanken, gedichten en rituelen om troost en bemoediging te voelen. Jong, oud, gelovig en niet-gelovig zijn van harte uitgenodigd om in een van de drie dorpen Verbonden door Licht te bezoeken.

Locaties en data
In Druten vindt Verbonden door Licht plaats op zaterdag 30 oktober van 18.30 tot 21.00 uur en op zondag 31 oktober van 11.00 tot 15.00 uur. In Hernen op dinsdag 2 november van 19.00 tot 21.00 uur en in Winssen op zaterdag 6 november vanaf 18.30 uur.

Meer berichten