Afbeelding
Foto: Bezoekerscentrum De Grote Rivieren

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren extra open in de herfstvakantie

Algemeen

HEEREWAARDEN - Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is extra geopend in de herfstvakantie. Het bezoekerscentrum is elke zondag open van 12.00 tot 16.00 uur, maar in de herfstvakantie gaan de deuren extra open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

In bezoekerscentrum De Grote Rivieren is de klimaatexpositie ‘Na ons de zondvloed...??’ te zien. De expositie schetst een beeld van de klimaatmaatregelen die de gemeenten in de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal nemen om de klimaatveranderingen de baas te blijven.

In een klimaattunnel wordt de klimaatontwikkeling voelbaar, zichtbaar en hoorbaar gemaakt. Daarnaast is te zien hoe wij zelf een steentje kunnen bijdragen. ‘Na ons de zondvloed….??’ toont ook de plannen van Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland voor dijkverbetering en ruimte voor de rivier. 

Klimaatlab
Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar is in het bezoekerscentrum een klimaatlab en waterlab ingericht. In een echte proefopstelling kunnen de kinderen hier ontdekkingen doen met betrekking tot water. Wat is het verschil tussen dood en levend water? Hoe maak je rioolwater weer schoon? Waarom kunnen sommigen waterdiertjes over het water lopen? Waarom zorgt het smeltende ijs van de Noordpool niet voor stijging van de zeespiegel en dat van de zuidpool wél? Ook kan in het lab de werking van CO2 in de atmosfeer worden onderzocht.

Extra open in de vakantie
Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is in de herfstvakantie geopend van maandag 25 oktober tot en met vrijdag 29 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Zie ook: bcdegroterivieren.nl.

Afbeelding