Logo demaasenwaler.nl
Foto: Krijt je wijk

Oproep CV De Vrolijke Golf Deest: Red carnaval in Deest

DEEST- Bij carnavalsvereniging De Vrolijke Golf uit Deest valt momenteel weinig te lachen. Onlangs kwam het bestuur er achter dat de rekening door de penningmeester leeg is gehaald. Met nul euro in kas, dreigt carnaval -na corona- wéér in het water te vallen. Een bingo op zondagmiddag 17 oktober moet er aan bijdragen dat carnaval 2022 gewoon dóór gaat!

‘Carnaval in Deest moet gered worden’, vindt Bianca Sanders, voorzitter van de carnavalsvereniging De Vrolijke Golf. ‘Na corona hoopten we een mooi carnavalsfeest te kunnen vieren in ons dorp. De schok was dan ook gigantisch toen uit een controle bleek dat er niets meer in kas zat.’ Dat het geld is weggenomen door de penningmeester is in het Maas en Waalse dorp geen geheim meer. ‘Dat nieuws ging als een lopend vuurtje’, vertelt Sanders. Inmiddels is aangifte gedaan van de diefstal.

Domper
Deze domper voor Deest maakt het dorp echter sterker dan ooit. In het dorp ontstaan namelijk spontaan acties om geld in te zamelen. ‘De jeugd heeft geld opgehaald door langs de deuren te gaan en er is een flessenactie op touw gezet. De opbrengst is voor de vereniging.’

Bingo
Om extra geld in te zamelen organiseert de carnavalsvereniging op zondagmiddag 17 oktober een bingo in het Trefpunt. Vanaf 13. 00 uur gaat de zaal open, aanvang van de bingo is om 14. 00 uur. ‘Het geld dat we daarmee ophalen, besteden we onder meer aan onderhoud van de wagens, kindercarnaval, de zaalhuur en muziek. Dat kost nou eenmaal veel geld ieder jaar. Zonder geld in kas kan het simpelweg niet doorgaan.’

Donaties
Volgens Bianca komt er ook geld binnen door spontane donaties. “Het is heel bijzonder om te zien hoe het redden van carnaval leeft, zowel in als buiten het dorp. Er zijn verschillende donaties geweest waardoor we deze bingo kunnen organiseren. Ook hebben we van verschillende sponsoren prijzen gekregen die te winnen zijn tijdens de bingo.” Iedere bijdrage is volgens de voorzitter welkom. Doneren kan op rekeningnummer NL85RABO 0101796145. Meer over de carnavalsvereninging en de bingo is te vinden op facebook.com/deVrolijkeGolf.

Meer berichten