Prikbus dinsdag 14 september in Beneden-Leeuwen
Prikbus dinsdag 14 september in Beneden-Leeuwen Foto: Reinier Jansen

Prikbus komt nog een keer langs in Beneden-Leeuwen en Druten

Algemeen

MAAS EN WAAL - GGD Gelderland Zuid heeft de regiotour voor het vaccineren zonder afspraak met enkele weken verlengd. Dit vanwege de grote vraag die er onder het publiek is naar deze vorm van vaccineren tegen corona. De speciale prikbus komt daarom nog een keer langs in Druten en Beneden-Leeuwen. 

De bus staat daar op de volgende plekken: 
Beneden-Leeuwen, donderdag 7 oktober van 14.00 tot 19.00 uur, Van Heemstraweg 46 – 01
Druten, dinsdag 12 oktober, van 14.00 tot 19.00 uur aan de Markt 7 (Marktplein)

Wie nog geen eerste vaccinatie tegen corona heeft gehad kan zonder afspraak langskomen voor een vaccinatie tegen corona. Of om vragen over het vaccineren te stellen aan GGD-medewerkers. Dit ‘prikken op maat’ is een onderdeel van een regiotour die ook in oktober plaatsvindt. Afgelopen maand stond de GGD-bus al in veertien gemeenten in Gelderland-Zuid. De belangstelling voor deze vorm van vaccineren bleek erg groot. Vandaar dat is besloten om de tour met een maand uit te breiden.

Janssen- of Pfizervaccin
De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Mensen jonger dan 18 jaar komen alleen in aanmerking voor Pfizer. Mensen ouder dan 18 jaar kunnen zelf kiezen welk vaccin ze willen. Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizer-vaccin twee prikken. De afspraak voor de tweede prik kan ter plaatse worden gemaakt. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is informatie te vinden over de regiotour van de GGD. Geïnteresseerden kunnen ook op andere locaties terecht.