Foto Ewaldenkerk in Druten met de vlaggen van de Open Monumentendag.
Foto Ewaldenkerk in Druten met de vlaggen van de Open Monumentendag. Foto: Reinier Jansen

Open monumentendag in gemeente West Maas en Waal

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Op zaterdag 11 en zondag 12 september vindt weer de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. In de gemeente West Maas en Waal wordt deze gebeurtenis voor het eerst verzorgd door Museum Tweestromenland.

Dit jaar zullen de deuren van 24 monumenten in de gemeente openstaan om bezoekers te ontvangen. Het betreft kerken, molens en woonhuizen. Hoewel gelegen buiten de gemeente doet ook de Ewaldenkerk in Druten mee aan deze manifestatie. 

Het weekend wordt geopend in de RK kerk van Boven-Leeuwen op zaterdag 11 september om 10.00 uur door burgemeester Vincent van Neerbos. Iedereen is daarbij van harte uitgenodigd. Het thema van dit weekend is gebrandschilderde ramen. Dit omdat Jo Bormans dit jaar een website heeft geopend met alle gebrandschilderde kerkramen in het land van Maas en Waal. www.kerkramentussenmaasenwaal.nl. Jaap van der Veen van Museum Tweestromenland houdt daarbij een lezing over het thema van het weekend. Na afloop van de opening kunt u met de auto of per fiets een toer maken langs alle geopende monumenten. Daarbij ontvangt u een boekje met een beschrijving van alle monumenten. In het boekje is een fietsroute opgenomen. Informatie: Museum Tweestromenland: info@museumtweestromenland.nl of 0487-59 50 02 of 06-51 22 70 07.