Afbeelding
Foto: Historische Vereniging Tweestromenland

Historische Vereniging Tweestromenland breidt de website uit met een forum

Algemeen

MAAS EN WAAL - Historische Vereniging Tweestromenland heeft van de Provincie Gelderland ruim 8.000 euro subsidie ontvangen voor het optimaliseren en verder digitaliseren van de website. 

Middels de subsidie is allereerst de website uitgebreid met een forum, waarmee bezoekers hulp kunnen vragen bij hun historische zoektocht. Iedereen kan reageren op de oproepjes, waardoor kennis die bij anderen aanwezig is gedeeld kan worden. Het openstellen van de collectie van de Historische Vereniging is een van de andere verbeterpunten die hoog op het lijstje stond, een deel van de collectie is inmiddels vrijgegeven. Er wordt nog gewerkt aan het toevoegen van een algemene zoekfunctie op de website.

Op de website van de Historische Vereniging Tweestromenland is veel informatie te vinden over de geschiedenis van Tweestromenland, het Land van Maas en Waal en het westelijk deel van het Rijk van Nijmegen. Het documentatiecentrum van de vereniging is gevestigd in Wijchen en herbergt een schat aan streek- en familiegeschiedenis.