Harold van Rooijen, algemeen directeur Klokgroep (links) en André Springveld, wethouder wonen.
Harold van Rooijen, algemeen directeur Klokgroep (links) en André Springveld, wethouder wonen. Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen

Puiflijk krijgt er 68 woningen bij

16 jul, 10:53 Algemeen

PUIFLIJK/DRUTEN - André Springveld, wethouder wonen, en Harold van Rooijen, algemeen directeur van Klokgroep, tekenden vandaag voor de ontwikkeling en bouw van 68 woningen in Hemelrijk, een nieuwe woonwijk in Puiflijk. 

Springveld: ‘Ik ben blij dat de schop de grond in gaat. Nu kunnen we eindelijk meters maken.’ Tenminste de helft van de 68 woningen worden betaalbare huur- en koopwoningen, de rest wordt vrije sector. De bouw start zodra de bestemmingsplanprocedure is doorlopen en de vergunningen zijn aangevraagd; naar verwachting in de eerste helft van 2022. Oplevering van de woningen is voorzien voor eind 2022/begin 2023. 

Ter inzage tot en met 11 augustus 2021
Tot 2030 komen er in de gemeente Druten meer dan 1.200 woningen bij, waaronder de 68 woningen in Puiflijk. Aantallen en soort woningen zijn afgestemd met de gemeenten in de regio. Het ontwerp bestemmingsplan van het nieuwbouw project Hemelrijk ligt ter inzage tot en met 11 augustus 2021.

!
Digitale krant