Terras alternatieve vierdaagse Beuningen
Terras alternatieve vierdaagse Beuningen Foto: eigen

Alternatieve Vierdaagse Beuningen

15 jul, 18:03 Algemeen

BEUNINGEN - Vanaf aanstaande vrijdag zullen langs de Vierdaagseroute in Beuningen en Weurt grote borden te zien zijn met foto’s en quotes van wandelaars. De gemeente riep inwoners op hun mooiste herinneringen aan de Vierdaagse in te sturen. Op deze manier blijft de Vierdaagsebeleving toch levend, ondanks dat het evenement vanwege de coronamaatregelen wederom niet doorgaat. 

Ook dit jaar kunnen wandelliefhebbers deelnemen aan De Alternatieve Vierdaagse. Hierbij bepalen lopers hun eigen route, die bij voorkeur afwijkt van de reguliere route om drukte te vermijden. De Beuningse dijk langs de Waal is daarvoor erg geschikt. Meer informatie over De Alternatieve Vierdaagse, zie: www.wandel.nl.

Tijdens de oorspronkelijke doorkomst dag in Beuningen, woensdag 21 juli, delen wethouders Piet de Klein en Frans Houben een attentie uit aan de wandelaars van De Alternatieve Vierdaagse. Dit doen ze bij Het Dijkmagazijn. Frans Houben is er woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur en Piet de Klein tussen 13.30 en 14.30 uur. Op deze locatie kunnen belangstellenden ook een leuke foto maken in een toepasselijk Vierdaagse Stand-in bord, die ze vervolgens op social media kunnen delen met de hashtag ‘vierdaagsebeuningen’.

Dijkmagazijn geopend
Het dijkterras van Het Dijkmagazijn in Beuningen is tijdens De Alternatieve Vierdaagse extra geopend van 20 tot en met 23 juli. Een ontspannen tussenstop op de dijk met uitzicht over twee landschappen: ruige uiterwaarden en vriendelijke oeverwallen met boerdijen en landgoederen.

Normaliter ontvangen de wandelaars tijdens de Vierdaagse elke dag een vlog en mail van de burgemeester. Dit jaar zal de de burgemeester vertellen over alle activiteiten die in de komende weken georganiseerd worden. De vlog is te zien op de website van de gemeente, en de inhoud hiervan is tevens te lezen zijn op de Gemeentepagina in deze krant.

!
Digitale krant