Boerenmarkt
Boerenmarkt Foto: Roanne Frerejean

De boer op: eerste boerenmarkt met streekproducten in Horssen

14 jul, 20:00 Algemeen

HORSSEN - Vanaf 15 juli komen boeren en tuinders zeven weken lang op de donderdagavonden samen. De kofferbakken gaan open, tafels worden neergezet, partytenten uitgeklapt en de meest heerlijke streekproducten uitgestald. 

De boerenmarkt is voor iedereen die kennis wil maken met lokale, verse en eerlijke waren. De deelnemers zijn agrarische producenten uit onze eigen streek die bekendheid aan hun producten willen geven. Zowel voor de inwoners van Maas en Waal als voor langstrekkende toeristen.
Boerenmarkten zijn eigenlijk een hele oude manier van voedselvoorziening aan stedelingen. Inmiddels groeit het aantal markten in Nederland omdat consumenten zich steeds bewuster worden van de voordelen. Het is immers duurzaam door korte aanvoerlijnen, veel verser door minimale opslag en de beschikbare agrarische ruimte wordt lokaal benut. Een boerenmarkt maakt de oorsprong van producten duidelijk voor de consument en geeft de producent een eerlijke prijs.

Boerenmarkt
De boerenmarkt wordt gehouden op het terrein van de familie Bosch aan de Neersteindsestraat 3 te Horssen van 18.00 tot 20.30 uur. De eerste editie op 15 juli krijgt een extra feestelijk tintje.

Boerenmarkt
Boerenmarkt
Boerenmarkt
!
Digitale krant