Afbeelding
Foto: Google Streetview

Nieuwe gemeentewerf Beuningen

14 jul, 10:03 Algemeen

BEUNINGEN - Beuningen krijgt een compleet nieuwe gemeentewerf, na de brand van vorig jaar maart. De deels afgebrande gemeentewerf aan de Van Heemstraweg in Beuningen wordt compleet gesloopt en op die plek komt er een nieuw gebouw te staan dat voldoet aan alle eisen. 

Op 25 maart 2020 vloog een gedeelte van de gemeentewerf door onbekende oorzaak in brand. De gemeente heeft de afgelopen tijd onderzocht wat er moest gebeuren. Herbouw van het afgebrande deel of gedeeltelijke nieuwbouw heeft niet de voorkeur, blijkt nu. Het gebouw dateert uit 1975, daarmee is de economische levensduur ruimschoots behaald.

Het gebouw dat nu verloren is gegaan was een belangrijk onderdeel van de gemeentewerf en diende als opslagruimte, werkplaats en stalling voor het wagenpark.
Reden om te kiezen voor volledige nieuwbouw heeft te maken met de ouderdom van het nog intacte deel, de kosten, duurzaamheid en het feit dat er meer ruimte nodig is. Het nieuwe gebouw wordt dan ook een derde groter dan het huidige gebouw. Het nieuwe gebouw gaat ruim vier ton kosten. De gemeente krijgt van de verzekering van 235.000 euro uitgekeerd.

Waarschijnlijk kan aan het einde van het jaar begonnen worden met de bouw van de nieuwe gemeentewerf.

Door Patrick Huisman

!
Digitale krant