De mensen achter de zomerweken.
De mensen achter de zomerweken. Foto: John van Gelder

Zomerse ontmoeting en gezelligheid in dorpshuis De Lier

14 jul, 09:01 Algemeen

PUIFLIJK - Tijdens de zomerweken zal het bruisen in dorpshuis De Lier met de zomercampagne Druten ontmoet de zomer.

Voor iedereen in de gemeente Druten die zin heeft in wat vertier en om andere mensen te ontmoeten, worden er diverse activiteiten georganiseerd op het gebied van ontspanning, beweging en koken. 

Samenwerkingen
Nicole Moorman en Letty Broere van de werkgroep Een Tegen Eenzaamheid vatten enkele weken geleden het plan op en in samenwerking met de gemeente Druten, zorggroep ‘s Heeren Loo, Stichting MeerVoormekaar, dagbegeleiding De Ontmoeting, Voedselbank gemeente Druten, Mahery, Maas en Waal in Beweging, KBO Puiflijk, de beheerder van dorpshuis De Lier en vele vrijwilligers ligt er een mooi aanbod van activiteiten met na afloop verse soep. Denk aan jeu de boules spelen, kaarten maken, wandelen, muziek, koken, tekenen, schilderen, yoga, zumba, gesprekken en activiteiten bij Mahery voor het leggen van contacten en als je wilt het delen van je verhaal.

Nicole vertelt: ‘Veel activiteiten, zoals dagbesteding, stoppen in de zomer en dat was voor ons de aanleiding om juist activiteiten te gaan organiseren. Dit is hoe ik graag werk, het is mooi om te kijken welke behoefte er is vanuit de inwoners, wat is er al en dan alles aan elkaar knopen.’ ‘We maken nu de verbinding met bestaande organisaties, alle muren hebben we weggeslagen en we hebben iedereen benaderd die we dachten nodig te hebben. Het kan dus en dat je die openingen krijgt, dat vind ik het mooie eraan’, vult Letty aan. ‘Er is bewust gekozen voor één dorpshuis, als start. Daarna is het plan om deze campagne uit te waaieren over alle dorpen in de gemeente Druten, de verbindingen te behouden en ook in de toekomst de activiteiten blijvend te organiseren.’

Mooi initiatief 
Wethouder Gérard de Wildt: ‘Als gemeente vinden we het een bijzonder mooi initiatief. Het zorgt ervoor dat ook in de vakantiemaanden onze inwoners elkaar kunnen blijven ontmoeten. We hopen op een grote opkomst en op verrassende ontmoetingen. Door de inzet van veel vrijwilligers en professionals is dit zomerprogramma er gekomen. Hierdoor zijn er nieuwe samenwerkingen ontstaan. Een echte win-winsituatie dus. We hebben dit initiatief financieel ondersteund. Als het zomerprogramma succesvol is, hopen we dat volgend jaar meer kernen meedoen.’

Informatie
Vanaf 20 juli tot en met 27 augustus kan iedereen elke dinsdag en vrijdag tussen 10.00 tot 12.00 uur meedoen. De activiteiten, koffie, thee en soep zijn gratis. Vanwege de huidige COVID-19 beperkingen is vooraf aanmelden gewenst. Opgeven met vermelding van uw naam en telefoonnummer kan via planning@voedselbankdruten.nl. Heeft u vervoer nodig naar dorpshuis De Lier, dan kunt u tegen een kleine vergoeding van 1 euro gebruikmaken van de PlusBus van Stichting MeerVoormekaar, bereikbaar onder nummer: 0487-20 00 19. Alle activiteiten, ook die in de andere dorpen van de gemeente Druten, staan vermeld in de agenda op de website van de Maas&Waler: www.demaasenwaler.nl/activiteit.

!
Digitale krant