Leerlingen groep 8 De Leeuwenkuil op weg naar het gala in 2020.
Leerlingen groep 8 De Leeuwenkuil op weg naar het gala in 2020. Foto: Reinier Jansen

Groepen acht in Maas en Waal nemen afscheid van de basisschool

13 jul, 20:00 Algemeen

MAAS EN WAAL - Deze week nemen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. 

De ene klas sluit af met een musical, de andere klas met een klassenfeest. Net als afgelopen jaar zijn de activiteiten aangepast op de geldende coronamaatregelen. Gelukkig zijn er veel activiteiten buiten, waar voldoende afstand gehouden kan worden. Hieronder een greep uit de activiteiten. 

Beneden-Leeuwen, Basisschool De Leeuwenkuil
Groep 8 van basisschool de Leeuwenkuil neemt donderdag 15 juli op spectaculaire wijze afscheid. De kinderen gaan deze avond in een stoet met verschillende voertuigen naar het eindfeest in de Retstraat. De stoet vertrekt om 19.30 uur vanaf de Rosmolen en rijdt via de Seringenstraat, Rozenstraat, Beatrixstraat, Zandstraat en ’t Zand naar de Retstraat. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om de kinderen uit te zwaaien op de route.

Druten, IKC de Kubus
Groep 8 van IKC de Kubus neemt deze week afscheid van de basisschool met een musicalfilm en een klassenfeest. Op woensdag 14 juli fietsen de leerlingen een ereronde door het centrum. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om de kinderen uit te zwaaien. De route: Margrietstraat, Hogestraat, Ooievaarstraat, Wilhelminastraat, Irenestraat, Margrietstraat (weer langs school), Hogestraat, Kattenburg, Piet Verslootstraat, Raadhuisstraat en via de Hogestraat naar de sporthal.

Afferden, Sint Victorschool
Groep 8 van de Sint Victorschool rijdt op 15 juli een tour door Afferden. De route loopt vanaf Victoria’25 naar de Tolboom, De Laren, via de Tolboom/Schriksestraat naar De Gaard, Kerkweg (rechtsaf richting Koningstraat), St. Victorstraat, Driemorgen, aan het einde rechts richting de Schriksestraat en over de Langeslag richting Het Hoog.

!
Digitale krant