Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Operatie Steenbreek: Stoepplanten-museum

11 jul, 16:03 Algemeen

BEUNINGEN - Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. In deze rubriek deelt Het Dijkmagazijn tips om te vergroenen. 

Start met een leuke nieuwe sport: ga op pad met een krijtje en de nieuwe Zakgids Stoepplanten (knnvuitgeverij.nl), of een andere gids of zoekkaart met ‘onkruiden’. Al wandelend speur je het trottoir af naar plantjes die tussen de voegen groeien, of tegen een lantaarnpaal klimmen. Bijvoorbeeld klaver, paardenbloem, schijfkamille en straatgras natuurlijk. Met de kleur en vorm van de bloemen lukt het vrij snel om de naam van de plant te vinden. Weet je hoe de plant heet, dan schrijf je met krijt de naam er bij. Je leert zelf de planten beter kennen. En net als in een museum trekt de beschrijving de aandacht van anderen. 

Wie even stil staat en de plantjes beter bekijkt, krijgt zeker meer waardering voor deze taaie rakkers. Blijf nog even staan, en kijk ook welke dieren de plantjes bezoeken. Voor kinderen is er zelfs een kleurboek met de meest gangbare straatplantjes: pas als je de echte bloemen gezien hebt, weet je welke kleurpotloden je mag gebruiken.

Voor meer informatie, zie: dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek.

!
Digitale krant