Marike Jager en Martijn Bosman.
Marike Jager en Martijn Bosman. Foto: GER LOEFFEN

Live in de Loods: Serie optredens van Marike Jager en Martijn Bosman

10 jul, 20:02 Algemeen

BEUNINGEN - Deze maand treden Martijn Bosman en Marike Jager samen op in een loods in Beuningen.

De drumpartij die drummer Martijn Bosman vorig jaar naar singer-songwriter Marike Jager stuurde was direct de voorzet voor een inspirerend samenwerkingsproject. Voor beiden was het de aanleiding een positieve wending te geven aan de corona-periode te gebruiken om aan aantal nummers te schrijven.

Het resultaat van deze samenwerking is te horen in het weekend van 16, 17 en 18 juli en wel op een heel bijzonder locatie. Jager en Bosman treden namelijk op tussen de fruitkisten in de opslagloods van voormalig fruitbedrijf De Weeropper aan de Kloosterstraat in Beuningen. Die locatie is bijzonder maar ook voor de hand liggend. Immers Marike Jager woont in het Klooster op enkele tientallen meters van De Weeropper en was het de vaste leverancier van haar favoriete appelsap.

Heel concreet is uit de samenwerking in ‘corona-tijd’ de single ‘Useless’ ontstaan. ‘Een spetterende reactie op het stempel ‘niet-essentieel’ waarmee de kunsten het moeten doen’, aldus de ietwat cryptische omschrijving van de musici. Dat nummer zal natuurlijk in de fruitloods te horen zijn. Daarnaast staan nieuwe songs en enkele nummers van het in 2019 uitgebrachte album ‘Hey Are You OK’ op het programma. Een heerlijk album met duidelijke invloeden uit de hiphop, jazz, rock en reggae.

Het is allemaal te horen op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli van 20.30 tot 21.30 uur en zondagmiddag 18 juli van 16.30 tot 17.30 uur. Daarnaast geeft Marike nog een akoestisch optreden op zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur. Plaats van handeling: Kloosterstraat 17 Beuningen. Toegangskaarten kosten 19,50 euro die zijn te bestellen per email op: info@morningcoffeerecords.com Vermeld daarbij datum, tijd, aantal kaarten en of je naast elkaar mag zitten.

Door Ger Loeffen

!
Digitale krant