Afbeelding
Foto: tennisvereniging Ewijk

OldStars tennis in Ewijk

10 jul, 10:01 Algemeen

EWIJK - Zestigplussers uit de gemeente Beuningen die graag tennissen kunnen bij Tennisvereniging Ewijk terecht voor het OldStars tennis. 

Iedere woensdagochtend zijn er lessen van 10.00 tot 12.00 uur. Een les wordt gegeven in kleine groepen en duurt een uur, daarna kan onder begeleiding nog doorgespeeld worden. OldStars tennis is een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd en óók geschikt voor ouderen die ooit tennis hebben gespeeld en door bijvoorbeeld een blessure niet meer tennissen. Een professionele tennisleraar begeleidt de lessen, maar vrij spelen kan ook. 

Aangepaste spelregels 
In de basis wordt er gespeeld volgens de bekende, ‘normale’ tennisregels. Er zijn echter een aantal aangepaste regels die, afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers, toegepast kunnen worden. Dit zijn bijvoorbeeld regels zoals: de bal mag twee keer stuiteren, of onderhands serveren. Dit maakt dat OldStars Tennis geschikt is voor de oudere doelgroep, zonder dat er blessuregevaar aan zit.

OldStars tennis lid
Als OldStars tennis lid is het mogelijk om overdag, op alle dagen van de week, zelf een baan te reserveren en samen met anderen en balletje te slaan. Ook is er op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 het zogenaamde husselen. Dan worden er met de aanwezige personen wisselende groepjes samengesteld en wordt er twee keer een uurtje gespeeld.

Het is mogelijk om een keer vrijblijvend mee te trainen. De club zorgt voor rackets en ballen. 

Neem voor meer informatie contact op met Arnold van der Cruijsen, via tel. 06-47 26 29 99 of per mail: technischecie@tvewijk.nl. Zie ook: tvewijk.nl.

Digitale krant