Afbeelding
Foto: Boert Bewust

Boeren en tuinders pakken uit!

Algemeen

MAAS EN WAAL - Boeren en tuinders in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland organiseren deze zomer diverse activiteiten. Ook in het Land van Maas en Waal en Rijk van Nijmegen is er van alles te beleven. Vanaf zondag 11 juli gaan de activiteiten van start. 

De staldeuren staan open bij vele bedrijven en er zijn 101 zomerse activiteiten. Denk aan rondleidingen bij verschillende boerderijen en BOERgondische proeverijen. Ook aan kinderen is gedacht. Op veel plekken kunnen de jongste bezoekers lekker spelen, dieren knuffelen of een speurtocht doen.

Tijdens het openingsweekend zijn er onder meer activiteiten bij zoogkoeienboerderij De Leentjeshoeve, Kloosterboerderij van Buuren en boerderijterras Bij ons Bee (alle drie in Horssen). Daarnaast zijn er rondleidingen bij het melkveebedrijf van Herbert en Annelies Verploegen in Winssen. Er zijn de tijd wekelijks activiteiten. Kijk voor een volledig overzicht en de deelnemende locaties op www.boerenentuinderspakkenuit.nl.  

Fietsroute
Vanaf zondag 11 juli zijn ook de fietsroutes beschikbaar, die speciaal voor deze gelegenheid zijn uitgestippeld. Rijk van Nijmegen en Maas en Waal Boert Bewust hebben vier prachtige routes uitgezet in de diverse streken, die langs de meeste prachtige boerderijen voeren. Via een digitale app is de route heel eenvoudig te fietsen en bij elke route zijn er diverse rustpunten op bijvoorbeeld een boerderijterras. De fietstochten zijn gratis. Aanmelden voor de fietsroute kan via het formulier op www.boerenentuinderspakkenuit.nl. Na aanmelding ontvangt men automatisch de route per mail.

Boeren en tuinders pakken uit! is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL.