Afbeelding
Foto: Ruud van Kraaij

Hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

9 jul, 09:04 Algemeen

BEUNINGEN - In de gemeente Beuningen is op dit moment van zevenentwintig gezinnen bekend dat zij gedupeerd zijn door de zogenoemde toeslagenaffaire. 

Deze gezinnen krijgen ook kwijtschelding van gemeentelijke belastingen door de gemeente. De bedoeling is dat ouders met de kwijtschelding de kans krijgen op een nieuwe schuldenvrije start.

Van de 27 Beuningse gezinnen hebben op dit moment pas 8 gezinnen duidelijkheid gekregen over de zogenoemde Catshuisregeling, die bepaalt dat ouders een bedrag van 30.000 euro krijgen toegekend. De andere gezinnen moeten een ‘lichte toets’ ondergaan, voordat de gemeente Beuningen kan overgaan tot het kwijtschelden van de gemeentelijke belastingen. Dat geldt overigens niet voor vorderingen die betrekking hebben op de periode na 1 januari van dit jaar. 

Voor de gezinnen die nog geen toets hebben ondergaan, maar die wel schulden hebben gemaakt bij de gemeente kan eventueel uitstel van betaling worden verleend tot de toets is gedaan. De hele kwestie kost de gemeente Beuningen zelf geen geld, dat wordt gecompenseerd door het rijk. 

Door Patrick Huisman

!
Digitale krant