Afbeelding
Foto: De Tuinen van Appeltern

Nominaties Kunstenaar van het Jaar 2022

8 jul, 16:05 Algemeen

REGIO - In de negentiende editie van de verkiezing Kunstenaar van het jaar zijn ruim 650 Nederlandse beeldend kunstenaars voorgedragen voor nominatie. 

De 90 kunstenaars die het meest zijn voorgedragen, zijn genomineerd. Schilders, beeldhouwers, fotografen en kunstenaars die zich op andere wijze uiten. 

Publieksronde
Na de afgeronde nominatieronde, is sinds 1 juli de eerste publieksronde gestart tot 15 september. Iedereen kan stemmen op genomineerde beeldend kunstenaars en zelf een kunstenaar voordragen. Naar verwachting worden er tijdens de verkiezing 40.000 à 50.000 stemmen uitgebracht. Stemmen kan via de website www.kunstenaarvanhetjaar.nl. Daar zijn ook afbeeldingen van werken en een toelichting van alle genomineerde kunstenaars zien.

Kunstweek
Op de eerste dag van de Kunstweek, dit jaar van 6 t/m 14 november, wordt de nieuwe volledige Galerie van Hedendaagse Kunstenaars bekendgemaakt waarin honderd kunstenaars zijn opgenomen in de volgorde van het aantal stemmen dat zij krijgen.

Drie winnaars
De verkiezing leidt tot drie winnaars. Naast de Kunstenaar van het jaar 2022, worden het Talent van het jaar 2022 en de Briljanten Kunstenaar van het jaar 2022 gekozen.

Informatie is te vinden op: www.kunstenaarvanhetjaar.nl.

!
Digitale krant