Scouting de Paulus
Scouting de Paulus Foto: Karin van Gent

Scouting Dreumel viert 75-jarig bestaan

7 jul, 19:00 Algemeen

DREUMEL - Scouting de Paulus vierde afgelopen zaterdag haar 75-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan was er een stormbaan opgezet en werd een taartje gegeten. Ook ontvingen de leden een Dopper cadeau. 

Het was pastoor Van den Hurk die 75 jaar geleden aan de basis stond van de Dreumelse vereniging. Met het oprichten van een verkennersgroep was de scouting geboren. Voor de verkenners was het goed toeven in de schuur bij café Kooijmans aan de Vluchtheuvelstraat, dicht bij de uiterwaarden van de Waal. Drie jaar later startte daar op zolder ook een Welpengroep. In 1949 verhuisde de RK Jeugdbeweging naar de Paulus, waar nu nog steeds de opkomsten gehouden worden. Twee jaar later werd een Gidsengroep opgericht, scouting voor meiden.

Midden jaren zestig waren Broer en Thera van Oorsouw de spil in de bloeiende jeugdbeweging. Samen met aalmoezenier Jans ontstond het idee van de oud-ijzeractie, zodat de vereniging wat ruimer in het strakke financiële jasje kwamen te zitten. Deze mooie actie is er komend jaar al 60 jaar. In 1979 kwamen Theo en Tineke Vink bij scouting de Paulus. Samen met een enthousiaste leiding hebben zij de vereniging nog verder uitgebouwd, het gebouw grondig gerenoveerd en prachtige kampen georganiseerd. 

Anno 2021 heeft de vereniging 120 leden en is Thom van Sonsbeek de trotse voorzitter.

!
Digitale krant