V.l.n.r.: Vincent Ketelaars, Monica Praat, Joris Felen en Eva Grisel.
V.l.n.r.: Vincent Ketelaars, Monica Praat, Joris Felen en Eva Grisel. Foto: John van Gelder

VVD doet poging om in gemeenteraad Druten te komen

7 jul, 09:00 Algemeen

DRUTEN - De lokale afdeling van de VVD doet opnieuw een poging om in Druten in de gemeenteraad terecht te komen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar willen ze met een heel nieuw team meedoen.

Na bijna 12 jaar afwezigheid in de Drutense gemeenteraad wil de VVD de strijd aan met de veelheid aan lokale lijsten die nu in de raad zitten. ‘Maar ook wij zijn een lokale partij, maar wel met een landelijke achterban en een groot netwerk. Dat is een absolute pré, waardoor we veel kunnen betekenen voor de kiezer’ zo zegt een enthousiaste Joris Felen (21) uit Horssen die samen met vier anderen het voorlopige ‘kernteam Druten’ vormt.

‘Dat grote netwerk is belangrijk omdat er ook steeds meer samenwerking komt tussen de gemeenten en daar kan de VVD zeker iets in betekenen’, denkt Felen. Hij wil nog niet vooruitlopen op de standpunten van de lokale VVD. Daarvoor moeten gesprekken met Drutenaren en een heuse enquête de input geven. `Maar denk aan de uitbreiding van de N322, dat vinden we een belangrijk onderwerp en maakt onderdeel uit van de drie kernwoorden waar we voor gaan. Bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid, die stellen we voorop en uiteraard vanuit de liberale gedachte.’ Felen wil zich ook nog niet uitspreken over hoe hij een fusie van Wijchen en Druten ziet. 

De VVD zit dus al jaren niet in de gemeenteraad maar is bij landelijke en provinciale verkiezingen steeds de grootste, dat is ook de reden dat Felen denkt dat een raadszetel nu binnen handbereik is. ‘De VVD is de laatste jaren gegroeid en dus zie ik kansen voor ons. Er wordt ook al positief gereageerd op onze comeback in Druten. Wij denken dat we minimaal 1 zetel gaan halen.’

Felen wil zelf ook op de VVD-lijst, maar laat in het midden op welke plek. ‘Maar we zoeken nog meer liberale Drutenaren die hun schouders eronder willen zetten hier bij de VVD.’

Meer informatie en de enquête is te vinden op de facebook en Instagram pagina van de VVD Druten.

Door Patrick Huisman

!
Digitale krant