Afbeelding
Foto: Wim Piels

Besluit over Beuningse windmolens uitgesteld

6 jul, 15:12 Algemeen

BEUNIGNEN - Het besluit over het Beuningse windmolenpark is uitgesteld. De gemeenteraad zou oorspronkelijk op 5 juli een beslissing nemen over de vijf windmolens langs de A73 en N322, maar door een uitspraak van de Raad van State gaat dat nu niet door. 

In die uitspraak die gaat over een windmolenpark in Delfszijl blijkt dat de Raad van State vindt dat de Nederlandse regering heeft nagelaten een beoordeling te maken van de gevolgen voor het milieu voor de bouw en het gebruik van windmolens. Volgens het Europees recht moet dat.

De Beuningse VVD, fel tegenstander van de windmolens, wil nu dat het agendapunt over woningbouw ook van de agenda gaat, omdat de bouw van de windmolens en de toekomstige grootschalige woningbouw verband houden met elkaar. Omdat de bouwplannen aan de andere kant niet mag haperen wil de partij het college van burgemeester en wethouder wel vragen de bestaande plannen te versnellen ‘zodat de windstop niet leidt tot een bouwstop’. 

Ook het CDA en SP zijn tegen de bouw van windmolens, de voltallige coalitie is voor en ziet het dan ook vooral als een uitstel om de uitspraak van de Raad van State goed te bestuderen.

Door Patrick Huisman

!
Digitale krant