Zonnepark de Uivermeertjes
Zonnepark de Uivermeertjes Foto: Laura Dijksma

Sponsor Commissie Deest ontvangt financiële bijdrage door komst zonnepark Uivermeertjes

5 jul, 13:56 Algemeen

DEEST - GroenLeven heeft een financiële bijdrage geleverd aan de lokale organisatie Sponsor Commissie Deest, in het kader van de komst van het drijvende zonnepark op de Uivermeertjes. 

De stichting Sponsor Commissie Deest is sinds 2014 actief. De stichting is opgericht om alle verenigingen in Deest (groot of klein) financieel te kunnen steunen. Met de bijdrage van GroenLeven kunnen zij weer diverse lokale verenigingen ondersteunen, zo vertelt Peter Willems, voorzitter van de stichting. 

Goed doen voor de omgeving 
GroenLeven vindt het belangrijk om de lokale omgeving te betrekken bij de komst van een zonnepark en ze hierin voordelen te bieden. Het fonds is hier een goed voorbeeld van. Naast de sponsoring aan de SCD zal GroenLeven ook het dak van het dorpshuis voorzien van zonnepanelen voor een nog duurzamere impact in de omgeving en een financiële bijdrage leveren in het lokale omgevingsfonds. Roland Pechtold, algemeen directeur bij GroenLeven: ‘Bij GroenLeven staat lokaal centraal. Dat is een essentieel ingrediënt om de energietransitie te versnellen. Samen met de omgeving dragen we zo bij aan een duurzaam Deest waar iedereen verder kan ontwikkelen. Zo geven we samen invulling aan het Klimaatakkoord op alle vlakken!’

!
Digitale krant