Daisy kleit met cliënten van zorgboerderij Henricus Hoeve
Daisy kleit met cliënten van zorgboerderij Henricus Hoeve

Nederland in beweging voor benefietconcert Altijd Verbonden

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN/NIJMEGEN - In Cultuurhuis de Lindenberg in Nijmegen is op zaterdag 10 juli het benefietconcert AltijdVerbonden!. Tijdens het concert worden overleden kinderen herdacht en in gedachten omarmd. Initiatiefnemer Daisy van Bekkum bereidt de laatste onderdelen voor.

Het concert bestaat onder meer uit live optredens. Daarnaast worden verhalen verteld en wordt er gedanst door professionals. Dit allemaal om liefde te verspreiden, en warmte, kracht en steun te geven aan lotgenoten. Op het podium staan deze avond Koen Logtens (musicalartiest, Theaterschool Hakoena), Luke de Cort (in 2021 bij We Want More), Pleun Akkers (musicalartiest, Muziektheater Nijmegen), Eva-Marijn (zangeres, Muziektheater Nijmegen), Ron Bons (presentator, acteur) en Daisy van Sommeren.

Doosjes vol liefde
Daisy heeft het laatste half jaar haar ziel en zaligheid in de voorbereidingen van het benefietconcert gelegd. Het laatste ingrediënt zijn de ‘doosjes vol liefde’. De Leeuwense heeft door haar ideeën Maas en Waal, Gelderland en zelfs heel Nederland in beweging gekregen. Verschillende zorginstellingen helpen mee met knutselen. Daisy vertelt: ‘Verschillende zorginstellingen en familieleden hebben meegewerkt om de doosjes vol liefde te vullen met hun liefde. Er ging een haakpatroon door heel Nederland, waardoor mensen actief werden om mee te helpen. Het is zo hartverwarmend dat er zoveel mensen opstaan om dit mede mogelijk te maken. Alles is uit liefde gemaakt.’

Dankbaar
De jonge moeder van drie zonen en één sterrenkind (haar ‘stil’ geboren kindje Tobias, red.) staat als een stevig gewortelde boom in de grond: ‘Ik voel me helemaal niet zo. Mijn emoties waaien soms alle kanten op. Maar het idee dat elk blaadje iemand is die een bijdrage levert en in beweging komt voor dit benefietconcert, is fantastisch. Ik ben daar enorm dankbaar voor.’ De beweging die Daisy tot stand heeft gebracht, inspireert veel mensen.

Tickets benefietconcert
Het benefietconcert vindt plaats op 10 juli, aanvang 20.00 uur. Tickets zijn te koop via www.delindenberg.com. Mensen kunnen een live ticket kopen, een livestreamticket of een donatie doen. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 2,22 euro. De opbrengst van het concert gaat naar twee goede doelen: Stichting Still Fotografie en Stichting Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte. Daisy: ‘Die 2,22 is een symbolisch getal, tegelijkertijd willen we diegenen met een kleine portemonnee ook toegang tot het benefietconcert bieden. Uiteraard is het een concert ter nagedachtenis aan Tobias, maar ik heb het breder getrokken. Alle ouders die deze heftige gebeurtenis hebben meegemaakt, kunnen hun kind mee laten doen. Op deze manier wordt het een herdenking voor alle gemiste kinderen. Daarnaast geven we aandacht aan het proces na het overlijden van een kind, want dat is zoveel meer dan alleen het verliezen van je kind, dat al zwaar genoeg is.’

Meer informatie via Facebook en Instagram, ‘Tobias altijd verbonden’ of op www.delindenberg.com/theater/diverse-artiesten-1/..

Door Hanneke de Vries

Afbeelding
Daisy kleit met cliënten van zorgboerderij Henricus Hoeve