Shayden Rodgers in actie.
Shayden Rodgers in actie. Foto: Rob Mulder

Shayden Rodgers derde in Veldhoven

Algemeen

VELDHOVEN - Zaterdag 19 juni was de eerste wedstrijd dag van het Molenaar NSF100 seizoen. Deze dag werden er 2 wedstrijden gereden met de cup bestaande uit 20 coureurs, waarvan 12 rookies.

Shayden heeft op vrijdag kunnen trainen op het wedstrijdcircuit in Veldhoven. Zaterdag waren er direct 2 kwalificaties, gevolgd door 2 wedstrijden. Doordat de training op vrijdag wat moeizaam ging, was het boven verwachting dat Shayden een tweede tijd neer wist te zetten tijdens de eerste kwalificatie. Ook de tweede kwalificatie zette hij een tweede tijd neer. Hij mocht dus van de tweede startplaats vertrekken.

De eerste race verliep goed en kwam hij als tweede over de streep. De tweede race werd ingekort van 14 naar 8 rondes, door een ongeval in de race ervoor van een andere klasse. Een hele poos tweede gelegen, maar toch net voor het einde nog ingehaald en nek aan nek als derde over de eindstreep. Dit leverde Shayden een derde plaats op in het dagklassement, omdat de tweede race geldend is voor het podium. Tevens kreeg hij nog een beker, omdat hij de snelste rookie was. Dit is een klassement in de cup die naast het algemene klassement loopt.

De volgende races zijn 10 en 11 juli in Assen. Er worden dat weekend 4 wedstrijden verreden.