Jamilla Klaassen aan het werk op haar stageplek.
Jamilla Klaassen aan het werk op haar stageplek. Foto: P. van Huijkelom

Drutense Jamilla wil ‘shinen’ in patisserie

12 jun, 14:05 Algemeen

DRUTEN - Jamilla Klaassen uit Druten heeft een zwak voor patisserie; ze doet een specialisatie in die richting, en het eindstuk voor haar opleiding is begin juli te bewonderen tijdens het evenement ‘Crafted’ in Eindhoven, waar de Drutense op school zit.

‘De appel valt niet ver van de boom’, is het gezegde. Dat gaat misschien wel op voor de negentienjarige Jamilla, wiens vader broodbakker is. Zelf rondt ze een dezer dagen haar opleiding in de patisserie af. De liefde voor het vak, de creativiteit, zit in haar genen.

Specialisatie
Na drie jaar een brood- en banketbakkersopleiding in Nijmegen gevolgd te hebben, koos Jamilla voor de specialisatie patisserie bij het Summa College in Eindhoven. ‘Tja, die creativiteit, daar ben ik erg van gecharmeerd. Niets is onmogelijk’, vertelt ze. In de lichtstad kreeg ze het afgelopen jaar de kans zich te specialiseren in het exclusievere banket en patisserie. Op het evenement ‘Crafted’ laat de Drutense begin juli zien wat ze de afgelopen tijd heeft geleerd.

Slagroomtaart
Jamilla kan niet wachten om haar ‘piece de resistance’ aan het grote publiek in Eindhoven te laten zien. ‘Het is geen slagroomtaart’, lacht ze. ‘Dat zou wat simpel zijn. Nee, het is een sprookjesboek van chocoladewerk, met als thema “fairy tales”. Ik heb er naast chocolade onder meer rozenmoes, marsepein en amandelen in verwerkt.’ De goede kijker zal in het showstuk onder meer kaarten van Alice in Wonderland, de klok van Assepoester en de pratende theepot uit Belle en het Beest herkennen.

Stage
Een belangrijk onderdeel van Jamilla’s examenjaar is een stage. De Drutense is terechtgekomen bij de lokaal vermaarde Chocolaterie en Patisserie Christian in Oss. ‘Dat bevalt heel goed’, zegt Jamilla. Zo goed zelfs dat ze er een baan heeft gekregen. ‘En weet je wat wel grappig is,’ zegt ze, ‘ik lust eigenlijk geen chocolade. Maar ik vind het heel leuk om er iets van te maken.’

Meer informatie over Crafted via www.crafted.nu.

!
Digitale krant