Patricia Vermeulen, Simone de Groot, Hans van den Heuvel, Henk Boerakker en Jacco Boerakker.
Patricia Vermeulen, Simone de Groot, Hans van den Heuvel, Henk Boerakker en Jacco Boerakker. Foto: Simone de Groot

Nieuw bestuur van het Hanzehuys

Algemeen

MAASBOMMEL - ‘Jong en oud 365 dagen per jaar verwelkomen in MFA het Hanzehuys’, deze ambitie heeft het nieuwe bestuur van het MFA afgelopen weekend uitgesproken. 

Zaterdag 22 mei vond de formele overdracht plaats onder toeziend oog van het dorpsplatform Maasbommel. Het nieuwe bestuur is qua leeftijd en achtergrond een goede afspiegeling van de Maasbommelse bevolking en bestaat uit Hans van den Heuvel (voorzitter), Patricia Vermeulen (secretaris), Jacco Boerakker (verenigingen en vrijwilligers), Simone de Groot (penningmeester en PR) en Henk Boerakker (toezicht bouw en onderhoud).

Jeugdambassadeur
Als welkome aanvulling, is het bestuur nog op zoek naar een jeugdambassadeur. Simone de Groot: ‘Met een jeugdambassadeur willen we jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar betrekken bij het Hanzehuys en het dorp. We zien jongeren als belangrijke gebruikers van MFA. Met behulp van een jeugdambassadeur hopen we beter in te kunnen spelen op hun wensen en behoeften.’

Nieuwe beheerder
Voor het Hanzehuys is men nog op zoek naar een nieuwe beheerder. Na de noodzakelijke afstemming met de verantwoordelijke wethouder Erik Peters zal het nieuwe bestuur aanvangen met de selectieprocedure voor de nieuwe beheerder. Het nieuwe bestuur is op zoek naar een gastvrije beheerder die, zodra de RIVM maatregelen voldoende versoepeld zijn, de deuren van het Hanzehuys voor alle Maasbommelaars wijd open zal zetten. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met een van de bestuursleden via: beheerder@mfamaasbommel.nl.

Toekomst
Voorzitter Hans van den Heuvel: ‘Wij zijn het vorige bestuur enorm dankbaar voor alle energie die ze gestoken hebben in ons prachtige dorpshuis. We hopen dat we binnenkort al onze dorpsgenoten mogen verwelkomen in het Hanzehuys. Samen met het dorpsplatform en de nieuwe beheerder gaan we plannen opstellen waarbij we ook dorpsgenoten en verenigingen oproepen voor ideeën en initiatieven voor sport, cultuur en ontspanning.’