Zonnepark op de Uivermeertjes in Deest in aanbouw.
Zonnepark op de Uivermeertjes in Deest in aanbouw. Foto: John van Gelder

Zonne-energie in Deest

Algemeen

DEEST - Over een paar weken neemt Groenleven het drijvend zonnepark op de Uivermeertjes in gebruik. Dit zonnepark levert energie voor meer dan 7.000 huishoudens. En eind van dit jaar komt het dak van Dorpshuis ’t Trefpunt vol te liggen met zonnepanelen. Genoeg om het dorpshuis te voorzien van stroom.

GroenLeven verhoogt omgevingsfonds Deest
In samenspraak met een aantal Deestenaren legt Groenleven zonnepanelen op het dak van Dorpshuis ’t Trefpunt. Bovendien verhogen zij hun bijdrage aan het omgevingsfonds Deest. Dit omgevingsfonds wordt gebruikt om duurzaamheid, veiligheid en leefbaarheid in Deest te bevorderen. Het beheer is in handen van een aantal Deestenaren. Ook is er een fonds bedoeld om de natuur rondom de Uivermeertjes te versterken.

Uivermeertjes bron van energie
Na de verleende vergunning en gedurende de bouw is het ontwerp van het zonnepark op onderdelen aangepast. Dit zorgt enerzijds voor een verhoging van de energieopbrengst. Anderzijds is de afstand van de zuidoost kant van het zonnepark tot de wal vergroot. De Uivermeertjes is straks een ware bron van energie met behoud van natuur en recreatie. Er is namelijk veel aandacht besteed aan een goede ecologische inpassing doordat het drijvende systeem rekening houdt met de flora en fauna.

Een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid
Druten wil in 2040 energieneutraal zijn. Dat doet de gemeente onder andere door zonne-energieprojecten. De projecten in Deest dragen bij aan een energieneutraal Druten. Het project Uivermeertjes draagt naast de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente, ook bij aan de Regionale Energie Strategie van de regio Arnhem Nijmegen.

Meer informatie
Vragen over de werkzaamheden kunnen direct aan GroenLeven gesteld worden door te bellen met 058 - 799 0000. Meer informatie is te vinden op www.groenleven.nl/projecten/zonneparken/drijvend-zonnepark-de-uivermeertjes