De Dromedaris in Beuningen (foto uit 2019).
De Dromedaris in Beuningen (foto uit 2019). Foto: GER LOEFFEN

Tijdelijke locatie De Dromedaris toch in parkje Oude Reekstraat

Algemeen

BEUNINGEN – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de tijdelijke locatie van basisschool De Dromedaris toch het parkje wordt tussen de Lagunesingel en de Oude Reekstraat.

Ondanks eerder protest van de omwonenden van het parkje tussen de Lagunesingel en de Oude Reekstraat wil Wethouder Hans Driessen voor anderhalf jaar groep 1 tot en met 4 en de peuters en buitenschoolse opvang daar huisvesten in een tijdelijke school. In de tussentijd wordt op de huidige locatie een nieuwe De Dromedaris gebouwd. In de zogenoemde schoolwoningen blijven de hogere groepen les krijgen tot de nieuwe school klaar is.
In december werd de wethouder teruggefloten door omwonenden, omdat zij totaal verrast werden met de keuze voor de locatie voor de tijdelijke school. Zij vonden dat ook andere plekken geschikt konden zijn. Dat is de gemeente na onderzoek toch niet met hen eens. Locaties als bij de ARN, basisschool De Hoeven, of zelfs helemaal bij de Beuningse Boys vielen af. Vooral omdat de school dichtbij de bovenbouwleerlingen wil blijven vanwege de lessen die kinderen uit verschillende groepen ook samen hebben. Ook vielen locaties af vanwege technische redenen.
De wethouder wil binnenkort wel met de omwonenden van het parkje in gesprek over hoe de tijdelijke locatie ingericht wordt. Of de bewoners van de Oude Reekstraat nog in actie komen tegen de tijdelijke school is niet duidelijk.

De wethouder wijst erop dat de overlast maar anderhalf jaar gaat duren.

Door Patrick Huisman