De Klef.
De Klef. Foto: Heemkundevereniging Leeuwen

Project Kraanbaan Beneden-Leeuwen

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Het gebied met oude bedrijfsgebouwen aan de Waalbandijk in Beneden-Leeuwen krijgt een nieuwe bestemming. Begin 2015 is er met de gemeente West Maas en Waal een intentieverklaring getekend om in het oude buitendijkse industriegebied ca. 130 woningen te bouwen. Het project Kraanbaan is buitendijks gelegen ter hoogte van Waalbandijk 64 en 66. Het voorontwerpbestemmingsplan voorziet in de gedeeltelijke sloop van de voormalige bedrijfsbebouwing en de bouw van maximaal 66 appartementen. De monumentale Kraanbaan en het voormalige pakhuis De Klef blijven behouden.

4 Fases
Het totale project is opgeknipt in 4 verschillende fases. Fase 4, de herontwikkeling van de voormalige meelfabriek maakt geen onderdeel uit van het voorontwerpbestemmingsplan. In fase 1 kunnen 4 appartementengebouwen worden gerealiseerd met variërende bouwhoogtes van 3 tot maximale 5 bouwlagen, met daaronder één parkeerlaag.

In fase 2 wordt De Klef getransformeerd naar een gebouw met verschillende functies en waar mogelijk een hotel, restaurant, fitness, leisure of kleinschalige bedrijvigheid gerealiseerd kan worden.

In fase 3 kan een appartementengebouw annex woontoren worden gerealiseerd met maximaal 10 bouwlagen, met daaronde één parkeerlaag.

Voor fase 4 zal te zijner tijd een aparte ruimtelijke procedure worden doorlopen.

Inzien
Van 21 januari tot en met 3 maart 2021 kunnen belangstellenden het bestemmingsplan op afspraak in het gemeentehuis of via www.westmaasenwaal.nl inzien. Binnen deze termijn kan tevens een mondelinge of schriftelijke reactie gegeven worden. Mondelinge reacties via de heer T. van der Wielen (tel.: 14 0487). Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 6658 ZG Beneden-Leeuwen.