Afbeelding
Foto: GLK

Expositie Vogelehuisjes en schilderijen in kasteel Hernen

Algemeen

HERNEN – Deze winter exposeren houtkunstenaar Ger Pekel en kunstschilder Geert Lemmers in kasteel Hernen van december t/m maart 2021.

De in Hernen woonachtig Ger was al eerder rondom het kasteel te zien met zijn “quarantaine café” in de gracht. Deze winter toont hij vooral zijn vogelhuisjes vol humor. Ketels, helmen koffiemolens, telefoons en meer spullen en attributen uit het verleden vormen de basis voor het “nieuw Hernens realistisch vogelhuisisme’. Ook zullen er nog enkele houten sculpturen van Ger te zien zijn.

Geert Lemmers is bekend om zijn PhotoArt maar in Hernen toont hij enkele van zijn recente abstracte schilderwerken. Met zijn werk wil hij in ieder geval altijd, dat zijn abstracties een verhaal vertellen en vooral ook een (goed) gevoel oproepen. Bij hem zelf, maar hij wil ook dat de beschouwers er hun eigen fantasie in kwijt kunnen.

Deze bijzondere expositie is uitsluitend te bezoeken i.c.m. een bezoek aan kasteel Hernen. Het kasteel is tijdens de wintermaanden uitsluitend op zondag geopend. Reserveren is verplicht.

Data en tijden: elke zondag van 12.00-16.00 uur van 1 december 2020 t/m 31 maart 2021
Entree: uitsluitend te bezoeken i.c.m. een geldig entree bewijs voor kasteel Hernen. Reserveren verplicht kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 9,50 Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumkaart gratis.
Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen. Info: https://hernen.glk.nl of hernen@glk.nl

Afbeelding
Afbeelding