Speelplaats voor basisschool De Ruyter in Weurt.
Speelplaats voor basisschool De Ruyter in Weurt. Foto: Ger Loeffen

Ouders willen groene speelplaats voor basisschool De Ruyter

Algemeen

WEURT - Op verzoek van de VVD in Beuningen gaat de verantwoordelijk wethouder Driessen opnieuw kijken naar het vergroenen van het schoolplein van basisschool De Ruyter. Het plan voor een groener schoolplein ligt er al een tijdje, maar er zit nog niet echt schot in de zaak, hoewel het bestuur van de Kloosterhof, de uitbater en de school er samen al uit zijn. Er zou zelfs al een corveerooster zijn voor het onderhoud.

De bedoeling is dat er op het schoolplein onder andere een moestuin komt en een zitkuil waar les gegeven kan worden. Ook ligt er de wens dat er een zandbak gerealiseerd wordt. Daarnaast zouden de rubber tegels uit 2016 nu al vervangen moeten worden.

Andere gebruikers

Omdat het plein een openbaar toegankelijk terrein is moeten andere gebruikers het wel eens zijn met de plannen. Ook moeten bijvoorbeeld hulpdiensten vrije toegang hebben tot de speelplaats.

Provinciale subsidie

Het vergroenen van het speelplein zou de gemeente geen geld kosten. Er is een provinciale subsidie voor groene schoolpleinen en Engie wil uit haar omgevingsfonds voor Weurt een deel schenken ten behoeve van de aanleg van het schoolplein. Wel moet de gemeente nog bepaalde onderhoudstaken verrichten.
Fractievoorzitter van de VVD Beuningen Karina Janssen-van den Heuvel hoopt dat er snel schot in de zaak komt.

Door Patrick Huisman