Sjef van Elk en zijn vrouw.
Sjef van Elk en zijn vrouw. Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen

Gemeentelijke erepenning voor Sjef van Elk

Algemeen

DRUTEN - Wethouder Sjef van Elk heeft donderdag 12 november afscheid genomen van zijn functie als wethouder. Aan het einde van raadsvergadering ontving Van Elk, uit handen van burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld, de Erepenning van Druten.

De Gemeentelijk Erepenning kan worden toegekend door de raad als blijk van waardering en erkentelijkheid aan een inwoner die zich minimaal tien jaar in belangrijke mate en op een breed maatschappelijk gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente Druten of haar gemeenschap.

De heer Van Elk heeft zich 37 jaar ruimhartig en breed ingezet voor de gemeente Druten en haar inwoners. Bijna vijftien jaar als wethouder en 22 jaar als raadslid. Door zijn vakkundige inzet voor onder meer de portefeuille Ruimtelijke Ordening en de laatste jaren voor de portefeuilles Sociale Zaken/Onderwijs/Sport/Kunst en Cultuur heeft hij veel voor de Drutense inwoners betekend. Hij wist ook goed verbindingen te maken tussen verschillende maatschappelijke organisaties en inwoners. De bijdrage aan het Tech-Lokaal Maas en Waal, het project Klaar voor de Start, het project Mode met een Missie en voorzieningen in het kader van ouderen zijn hier voorbeelden van.

Vanwege deze indrukwekkende inzet heeft de raad besloten de heer Van Elk de Gemeentelijke Erepenning toe te kennen. De erepenning, de bijbehorende draagspeld en de oorkonde werden door burgemeester Van Rhee-Oud Ammerveld uitgereikt bij zijn afscheid als wethouder, aan het einde van de raadsvergadering van 12 november.