Colette Kremer.
Colette Kremer. Foto: John van Gelder

Last Man Standing@Puiflijk

Algemeen

PUIFLIJK - Honderden mensen nemen op zaterdag 31 oktober deel aan het evenement Last Man Standing@home. Colette Kremer uit Puiflijk is een van hen. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor psychische problemen bij jongeren. ‘Ik zie pubers en jongvolwassenen worstelen met zichzelf, en met de huidige omstandigheden. Zeker in deze tijd, waarin sociale interactie beperkt is en er veel onzekerheid heerst, heeft deze groep het extra zwaar.’

Normaal gesproken staan deelnemers tijdens het evenement Last Man Standing enkele uren op palen in het water, met als doel zo lang mogelijk te blijven staan. Vanwege het coronavirus is dit jaar een thuiseditie georganiseerd.

Het is de bedoeling om maximaal drie uur op een verhoging in de eigen omgeving te gaan staan. In het geval van Colette is dat een stapel tegels in de tuin. Via een online livestream zijn de deelnemers gedurende die drie uur met elkaar verbonden, en worden zij ondersteund met muziek, entertainment en interviews.

Deelname

Voor Colette is het de eerste keer dat ze deelneemt aan het evenement. ‘Ik maak van dichtbij mee dat het niet makkelijk is om in deze tijd puber of jongvolwassen te zijn. Uit ervaring weet ik hoe lastig het is voor een ouder om je kind met psychische problemen te zien worstelen. Je kunt omstandigheden creëren om te voorkomen dat het gebeurt, maar je kunt het niet altijd voor zijn.’

Organisatie

Het evenement Last Man Standing@Home is een initiatief van MIND, de organisatie van en voor mensen die te maken hebben met psychische problemen. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en zij die er last van hebben te ondersteunen.

Door projecten en campagnes te voeren, wil MIND voorkomen dat beginnende psychische klachten uitmonden in ernstige psychische aandoeningen.

Bewustwording

‘Zeker in de huidige tijd voelen jongeren zich angstiger, hebben meer last van depressie of slapen slechter. Ik hoop persoonlijk te bewerkstelligen dat er meer mensen in onze omgeving, en zelfs lokaal hier in Maas en Waal, zich bewust worden van deze problematiek’, aldus Colette.

Meedoen

Heb je interesse om deel te nemen aan het evenement, of wil je de actie van Colette steunen? Zie: www.lastmanstanding.nl.