Digi-Taalhuis West Maas en Waal

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN -  Tijdens de Week van Lezen en Schrijven was het mogelijk om mee te doen aan een prijsvraag: Een rebus. 

Maar liefst 67 mensen hebben de rebus ingeleverd. De gelukkige winnares, mevrouw C. Jansen heeft haar prijs al ontvangen. Zij kreeg een lunch-bon ter waarde van €30,- van Brasserie de Rosmolen.

Voorlezen van kinderen

Kinderen op scholen werden voorgelezen door de burgemeester, een wethouder of een raadslid. Het Mobiel Digi-Taalhuis bezocht 9 basisscholen en een peuterspeelzaal. Er is in totaal aan 224 kinderen voorgelezen binnen de gemeente.

Informatiepunt Digitale Overheid
Elke donderdagmiddag zijn er inloopspreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek van Beneden-Leeuwen van 13.30-15.30 uur. Men hoeft zich hiervoor niet aan te melden.
Voor veel mensen is het zoeken naar informatie op websites van de overheid lastig, bijvoorbeeld de sites van UWV, DUO, CBR, CJIB, CIZ, CAK, SVB en Belastingdienst. Mensen met een vraag over de dienstverlening van deze instanties kunnen nu terecht bij het IDO in Beneden-Leeuwen. Vragen die bijvoorbeeld bij het IDO gesteld kunnen worden zijn:

  • Kom ik in aanmerking voor huur/zorg toeslag?
  • Ik moet een gezondheidsverklaring invullen, hoe kom ik daaraan?
  • Ik ga samenwonen en heb een uitkering, wat moet ik regelen?
  • Mijn vader heeft erg veel hulp nodig, komt hij in aanmerking voor opname in een verpleeghuis?
  • En wat is dan de hoogte van de eigen bijdrage?
  • Wanneer wordt de AOW uitbetaald?
  • Ik word binnenkort werkloos, wat moet ik regelen?

We zoeken samen met de bezoeker naar informatie op het internet en verstrekken informatie. Onze grens is TOT aan de DigiD. Als er formulieren moeten worden ingevuld is dat geen taak van de bibliotheek. Maar we verwijzen door naar bijvoorbeeld de formulierenbrigade.

Voor wie meer wil weten over het aanbod van het Digi-Taalhuis: Mail taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of bel naar 06 - 2312 8794