Afbeelding
Foto: Michelle Peeters - Deuxbleus Fotografie

Wamelse zwerfafvalbrigade officieel van start gegaan

Algemeen

WAMEL - Zaterdag 22 augustus was de officiële start van de Wamelse zwerfafvalbrigade. Gewapend met afvalknijpers, vuilniszakken en een ring om de zak goed vast te kunnen houden, trokken drie teams na een motiverend praatje Wamel in. Dat deden ze overigens niet voor het eerst, want feitelijk bestaat de zwerfafvalbrigade van Wamel al sinds maart. Het coronavirus zorgde er echter voor dat de officiële start werd uitgesteld.

De Wamelse zwerfafvalbrigade tooit zich met de naam ‘Uit liefde voor Wamel’. Niet geheel toevallig, want dit is ook de naam van het dorpsontwikkelplan van Wamel. De inzet van vele vrijwilligers die tijdens hun wandeling, rondje met de hond of al hardlopend zwerfvuil opruimen past perfect in de uitgangspunten van dorpsplatform Samen Wamel. Op initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland werken verschillende partijen samen aan een schoon Wamel: de Driestroom, dorpsplatform Samen Wamel, kinderboerderij De Grote Gemeente, gemeente West Maas en Waal en diverse vrijwilligers.

Een zwerfafvalbrigade is een lokale groep met inwoners, die regelmatig zwerfafval in hun omgeving opruimt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland faciliteert met hesjes, knijpers en vuilniszakken, organiseert afspraken met de gemeente over het afhalen van de zakken opgehaald zwerfafval en zorgt voor een handige Whatsapp-groep voor de vrijwilligers. Het accent bij de zwerfafvalbrigade ligt hierbij op een positief en een gezamenlijk resultaat: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfafval op te ruimen, iedereen kan het initiatief nemen en u doet alleen mee als u zin en tijd heeft. Zo is er snel resultaat en wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker.

Ook interesse om een bijdrage te leveren aan een schoner Wamel? Aanmelden kan per mail via zwerfafvalbrigadewamel@gmail.com.

Afbeelding