Afbeelding
Foto: Nick Helmond

Eerste editie Freebird Music Meeting

Algemeen

Never ever forget to rock 'n roll

DEEST - afgelopen weekend werd er een heus festival gehouden in Deest, de eerste editie van Freebird Music Meeting. Met live optredens van onder andere White Boy Wasted, Brother Wolf, YEEEHAA en remember Rory Gallagher by Stennes.

Door Cornona werden helaas alle grote evenementen afgelast. Vanaf 1 juli werden de regels versoepeld. Nick en Wilma van Helmond van café het Zwaantje uit Deest, tevens de drijvende krachten achter de organisatie van Festival Zeeltje, besloten een tweedaags festival te organiseren op de parkeerplaats naast hun café. Weinig mensen waagden zich eraan in verband met de strenge regels, maar in Deest kregen ze het toch voor elkaar. Binnen no-time waren de kaarten voor zaterdag en zondag uitverkocht. Om vast in de stemming te komen werd er vrijdagavond een extra pre-party georganiseer, de 'Classic Rocknight'.

Het was even wennen voor de fervente festivalbezoekers om zittend te dansen en te rocken. Freebird Music Meeting heeft laten zien dat een muziekevenement in het coronatijdperk wel degelijk mogelijk is. Een tweede editie zal dan ook niet uitblijven.