Touwslager Jan Kruisbergen.
Touwslager Jan Kruisbergen. Foto: Reinier Jansen

Kindermiddagen Museum Tweestromenland

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Museum Tweestromenland houdt op zaterdag 1 en 15 augustus twee kindermiddagen in en rondom het museum, waarop van alles te beleven is.

Terwijl de kinderen op verkenning gaan in het museum, zijn er voor de ouders (of grootouders) de exposities ‘Bevrijding zonder Vrede’ en ‘Over-stromen’. Uiteraard kunnen ze ook de vaste collectie bezichtigen. Kinderen kunnen tussen 13.30 en 17.00 uur kiezen uit allerlei activiteiten, waaronder verschillende speurtochten en quizzen, waarin ze hun kennis van oude ambachten en het streekdialect kunnen testen.

Schoolklasje anno 1900
Ze kunnen tevens het geheime mini-museum ontdekken en in het schoolklasje anno 1900 schrijven met lei en griffel. Natuurlijk mogen hier (familie)foto’s van worden gemaakt.

Touwdraaien
Als het goed weer is kunnen de kinderen knikkeren, touwtje springen of hoepelen op het museumpleintje. Hier geeft touwslager Jan Kruisbergen ook een demonstratie touwdraaien en verkoopt voor 2 euro een springtouw.

De kosten van deze middag zijn 12,50 euro per gezin (maximaal vier kinderen tot 12 jaar). Kinderen alleen betalen 2,50 euro, inclusief een glas limonade. Om teleurstelling te voorkomen is het nodig om je vooraf via de site aan te melden voor de activiteiten.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op via info@museumtweestromenland.nl. Zie ook: www.museumtweestromenland.nl.