Planafronding Kloosterhof in Wamel

Algemeen

WAMEL - In Wamel is lang niet meer gebouwd in de wijk Kloosterhof. Wel is er veel vraag naar nieuwe woningen. Reden voor de gemeente West Maas en Waal om samen met Van Wanrooij Projectontwikkeling, ook betrokken bij de voorgaande fasen, de mogelijkheden te onderzoeken plan Kloosterhof af te ronden.

Beide partijen hebben hier de afgelopen periode intensief voor samengewerkt. inmiddels heeft het college van de gemeente West Maas en Waal haar goedkeuring gehecht aan afronding met fase 3 van deze wijk. Op 6 mei 2020 is een en ander bekrachtigd door wethouder Sander Bos en John van Wanrooij van Van Wanrooij Projectontwikkeling door de digitale ondertekening van de overeenkomst.

De eerste ideeën voor de dorpse invulling van deze laatste fase zijn tussen de gemeente Van Wanrooij besproken en vormgegeven. Na een positieve beoordeling door de welstandcommissie heeft fase 3 een nog meer gemêleerd karakter gekregen, toen werd besloten ook sociale huurwoningen op te nemen en het aantal betaalbare rijwoningen uit te breiden.

Van Wanrooij Projectontwikkeling heeft specifiek voor een- en tweepersoonshuishoudens een complete grondgebonden woning ontwikkeld. Het brengt het totaalaanbod op zeventig woningen bestaande uit huurwoningen, woningen voor één- en tweepersoons huishoudens, rij- en hoekwoningen, tweekappers en een vrijstaande woningen. Voor ieder wat wils en goed aansluitend bij de marktvraag en behoefte in Wamel. De huidige planopzet is te bekijken op www.kloosterhof-wamel.nl. De start verkoop staat voorlopig gepland voor begin 2021.