Afbeelding
Foto: LongFonds

Digitale collecte Longfonds

Algemeen

MAAS EN WAAL - De collecte voor het Longfonds wordt dit jaar gehouden van 11 tot en met 16 mei. In verband met de coronamaatregelen is er dit jaar geen fysieke, maar alleen een digitale collecte. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar longziekten en hulp aan de vele nieuwe longpatiënten die er zijn gekomen door het coronavirus.

U kunt per mail of whatsapp worden benaderd door een bekende die een speciale link stuurt waarmee u via Ideal uw bijdrage (vanaf 1 euro) kunt geven. Iedereen maakt rechtstreeks geld over naar het Longfonds. Er zijn ook mensen, veelal ouderen, die niet zo goed zijn met computers en mobieltjes. Zij kunnen óók geven, door hulp te vragen aan bijvoorbeeld familie.
Wat u ook kunt doen is de ontvangen link doorsturen naar eigen contacten óf een digitale collectebus aanmaken. Gebruik dan de link longfonds.digicollect.nl. Dan is de collecte wat anoniemer.

Voor meer informatie over de collecte, zie: www.longfonds.nl. U kunt hierover ook telefonisch contact opnemen met Joke van Lith (tel. 06-24823804) of José Bernts (tel. 024-6777034).