Afbeelding

Wijchen ondersteunt ondernemers met 3,3 miljoen euro

Algemeen

WIJCHEN - Goed nieuws over de TOZO. In Den Haag is de regeling voor tijdelijke ondersteuning van zelfstandige ondernemers en zzp’ers (TOZO*) officieel goedgekeurd. Dat betekent dat gemeente Wijchen deze regeling nu kan uitvoeren. Wijchen heeft hiervoor van het Rijk 3,3 miljoen euro ontvangen.

'Door onze voorbereiding van de afgelopen weken en het team van extra ambtenaren kunnen we nu ook snel overgaan tot uitbetaling', laat een woordvoerder weten.

Ruim 600 aanvragen
Aanvragen voor de TOZO-regeling worden na ontvangst zo snel mogelijk beoordeeld. Tot nu toe zijn ruim 600 formele aanvragen ontvangen. Pas op 17 april is er van het Rijk een formeel ‘go’ gekomen om tot toekenning over te gaan. Ondernemers en zzp’ers die recht hebben op een voorschot, krijgen hierover bericht van gemeente Wijchen. De eerste 130 ondernemers hebben inmiddels deze beschikking ontvangen en de uitbetaling zal snel volgen.

'Ik begrijp dat de financiële situatie van veel ondernemers door corona is verslechterd en dat het belangrijk is om zo snel mogelijk de financiële tegemoetkoming te ontvangen. Wij doen er alles aan om onze ondernemers te ondersteunen waar mogelijk', aldus Nick Derks, Wethouder economische zaken Gemeente Wijchen

Bijzondere bijstand
Normaal ontvangen we 1 a 2 aanvragen oor bijzondere bijstand per maand. Nu zijn dat ruim 600 in 6 weken tijd. Het team dat zich gewoonlijk met uitkeringen bezig-houdt, is flink uitgebreid. 'Hoewel wij van het Rijk vier weken de tijd krijgen om een formele aanvraag te verwerken, wordt met man en macht gewerkt om binnen de kortst mogelijke termijn alle formele aanvragen te verwerken en tot uitkering over te gaan. Mijn complimenten voor dit team.'