Foto: Ruben Schiks
Foto: Ruben Schiks Foto: Ruben Schiks

Roda’28 krijgt bijna een ton voor duurzaamheidslening

Algemeen

WINSSEN – Roda’28 krijgt een duurzaamheidslening van bijna een ton van de gemeente Beuningen. Daarmee wil de voetbalvereniging voor ruim anderhalve ton aan duurzaamheidsmaatregelen treffen in en om het clubgebouw.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit de aanleg van zonnepanelen, het verwijderen van een dak vanwege asbest en het aanbrengen van een nieuw geïsoleerd dak. Ook de verlichting van het clubgebouw wordt aangepakt en de pui en kozijnen worden vervangen.

Om deze energiebesparende maatregelen uit te voeren heeft de vereniging een stimuleringslening nodig van maximaal 95.000 euro. Het plafond per club in de gemeente Beuningen is echter 40.000 euro.

Op basis van de energiescans en gesprekken met andere sportverenigingen is op dit moment de verwachting van de gemeente dat het plafond van 400.000 euro niet overschreden gaat worden. Daarom willen burgemeester en wethouders daar nu toch van afwijken en 95.000 euro lenen aan Roda’28. Het restantbedrag komt via subsidieregelingen van het rijk en eigen geld van de voetbalclub. De lening moet binnen 15 jaar worden terugbetaald.

Eigen middelen
Van de tien buitensportverenigingen in de gemeente Beuningen hebben er vier verenigingen gebruik gemaakt van de stimuleringslening. Een aantal verenigingen hebben geen aanvraag voor een lening gedaan omdat zij uit eigen middelen geïnvesteerd hebben.

Door Patrick Huisman