Gratis hulplijn voor ouders

Algemeen

REGIO - Vanwege de coronacrisis is er een telefonische hulplijn voor ouders opgezet. Kinder- en opvoedcoaches uit Nederland en België bieden belangeloos hun luisterend oor aan. De kindercoaches luisteren en voorzien de ouders van advies. De Wensbloem Kindercoaching uit Druten maakt deel uit van het initiatief van kindercoaches binnen Nederland en België, het KinderCoachGilde.

In deze tijd wordt er van ouders enorm veel gevraagd qua opvoeding van hun kinderen, begeleiden bij schooltaken, informeren over de situatie (terwijl ouders zelf ook niet alles weten), maar ook meedenken bij verveling, schermtijd beperken, uitleggen waarom spelen met vriendjes nu even niet kan, ruzies tussen broertjes en zusjes helpen oplossen. En het opnieuw vinden van balans. Veel ouders werken thuis of zijn drukker omdat ze in vitale beroepen werkzaam zijn. Er zijn helaas ook veel ouders die rondlopen met stressklachten.

Voor advies of een luisterend oor kunnen ouders de hulplijn raadplegen. Kijk voor meer informatie en de meewerkende coaches op www.kindercoachgilde.nl/gelderland. Op de website staan de tijden en telefoonnummers waarop de coaches telefonisch beschikbaar zijn.