Afbeelding
Foto: gemeente West Maas en Waal

West Maas en Waal beloont leefbaarheid en samenredzaamheid

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal hebben vijf nieuwe initiatieven van inwoners(groepen) beloond met een mooi geldbedrag. Ze krijgen één keer deze vergoeding, omdat hun ideeën de leefbaarheid en de samenredzaamheid binnen de gemeente verbeteren. Elk initiatief wordt beloon met maximaal 750 euro. Het gaat in de eerste ronde van 2020 om de hieronder genoemde activiteiten.

 Verbeteren leefbaarheid 
Stichting Hupsakee Wamel voor dansactiviteiten voor jongeren met een beperking
Jongeren Organisatie Alphen voor jongerenbijeenkomst over gezondheid en samenwerken
Oranje-comité Dreumel voor dorpsquiz i.s.m. andere verenigingen
Bootspotvereniging ’t Wamelskwartiertje Wamel voor een zeskamp voor jongeren

Verbeteren samenredzaamheid 
De Zonnebloem afdeling Altforst/Appeltern/Beneden-Leeuwen/Boven-Leeuwen voor een voorstelling/lunch bij het Toverbaltheater

De vijf winnaars hebben hun beloning thuis overhandigd kregen, aangezien de gemeente het niet gepast vond om dat, gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het Coronavirus, middels een feestelijke uitreiking te doen.

Aanvragen tweede ronde 2020 

Inwoners(groepen) en vrijwilligersorganisaties kunnen tot 31 augustus een beloning aanvragen. De gemeente beoordeelt de initiatieven voor - vooral kwetsbare inwoners - onder meer op ontmoeten, gezonde manier van leven, bewegen en vernieuwing. Voor bestaande activiteiten en/of uitbreiding hiervan is het niet mogelijk om een beloning te krijgen.

Meer informatie over het aanvragen en de voorwaarden: www.westmaasenwaal.nl/subsidies