Benefietconcert voor Streekmuseum groot succes

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Het benefietconcert dat afgelopen zondag plaats vond in de parochiekerk in Beneden-Leeuwen door het Lauws koor ‘’Trug in de tèd’’ is een groot succes geworden.

Bijna 200 bezoekers genoten deze middag van de muziek en zang dat door de dirigent Ben Duitsman ten gehore werd gebracht. Het repertoire bestond uit liedjes in de verschillende talen en iedereen genoot zichtbaar van het koor. In de pauze van het concert gaf de vice-voorzitter wat uitleg over het wel en wee van het Streekmuseum Tweestromenland dat belangrijk is voor het Land van Maas en Waal. Een verrassing nog want de vice-voorzitter van het Streekmusum Tweestromenland zong 2 liedjes mee met een van onze solisten.

De opbrengst voor het museum was 835 euro en werd na het concert overhandigt aan de vice-voorzitter Jaap v.d. Veen. In zijn toespraak was hij vol lof van de organisatie en het koor en natuurlijk ook over het bedrag dat hij uit handen van René Theunissen mocht ontvangen. Het koor kan terugkijken naar een fijne middag en het volgende optreden is op zondag 29 maart tijdens het 20ste Liedjesfestival in zaal Janssen Steenberg, Zijveld 16 te Beneden-Leeuwen. Er zijn die middag twee gastkoren te gast namenlijk: De Noorderdiva´s uit ´s-Hertogenbosch en het koor Enjoy uit Vught. De aanvang is om 12.30 uur en de entree is vrij! Dus loop gerust eens binnen en geniet van een goed en gezellig festival.