Goede overwinning Leones

BENEDEN-LEEUWEN - Anders dan de uitslag van 4-1 doet vermoeden, had Leones de nodige moeite om in de thuiswedstrijd Rhode/ Van Stiphout Bouw (kortweg Rhode) op de knieën te krijgen. Pas in de laatste 20 minuten wist Leones het verschil te maken.

In de eerste helft startte Leones goed en had het en overwicht op Rhode met meer balbezit, maar de dreiging ging uit van de gasten die gevaar vanuit de omschakeling Leones onder druk zette, maar de sterke defensie van Leones kwam niet echt in de problemen. Rhode legde veel energie in de opening en zocht met enkele stevige overtredingen het randje op en probeerde het Leones te intimideren. Maar de scheidsrechter van diens, de heer Haag, had er goed het oog in en ket de wedstrijd niet ontsporen. De eerste kans in de wedstrijd was er na 10 minuten voor Rhode maar Noud Koppers, doelman bij Leones, wist het schot van Serge Voss onschadelijk te maken. Leones kreeg wat meer grip op het spel van Rhode en kreeg een aantal corners te nemen die niet veel gevaar opleverden. Na ruim 20 minuten kwam Leones gevaarlijk door. Na een mooie combinatie tussen Luke van de Ven en Stefan de Jong werd de inzet van eerst genoemde corner gewerkt. In de volgende aanval kwam Leones op voorsprong toen Luke van de Ven met een mooi dropshot doelman Joep Vermeltfoort verraste. Voor rust kreeg Leones de mogelijkheid om verder uit te lopen maar enkele gevaarlijke corners konden net door Floris Florussen net niet binnengekopt worden.

Na rust hield Leones het veld overwicht maar Rhode zet steeds meer druk naar voren en werd toch enkele malen gevaarlijk. Dat leidde na 20 minuten tot de gelijkmaker toen Leones bij een corner van Rhode de bal niet wegkreeg en Simon van de Wetering in de scrimmage raak schoot. Leones kreeg het vervolgens wat moeilijker maar de wissel waarbij Joshua Lopez Cuijten, die na een blessure periode terugkeerde in het elftal, bracht de ommekeer. Bij zijn eerste balcontact wist hij een voorzet binnen te tikken en Leones weer op voorsprong te brengen. Rhode moest weer in de achtervolging en dat gaf Leones meer ruimte op het veld en hier profiteerden de Leeuwenaren in de slotfase optimaal van. Op een steekbal van Joshua Lopez Cuijten op Bram Kooijmans wist de laatst genoemde, randje buitenspel de 3-1 binnen te werken. In de slotfase werd Stefan de Jong de diepte ingestuurd en een lange rush werd door de spits behendig afgemaakt en zo won Leones na een zware wedstrijd met 4-1.

Leone is nu opgeklommen naar een gedeeld 4e plaats waarbij de topploegen elkaar maar weinig toegeven. Zondag a.s. speelt Leones een uitwedstrijd in Heesch tegen HVCH om 14.30 uur.