Afbeelding
Foto: De Peppel

Team Basisschool De Peppel vol zorg

Algemeen

BEUNINGEN - Het team van basisschool De Peppel in Beuningen is vol zorg. Terwijl zij dagelijks zorgen voor de ontwikkeling van hun kinderen in de groepen, maken zij zich ook ernstig zorgen over de huidige staat van het onderwijs. Ondanks de eerste stappen die door het ministerie van onderwijs zijn gezet om de arbeidsomstandigheden op basisscholen te verbeteren zijn alle teamleden ervan overtuigd dat de tot nu toe gezette stappen onvoldoende zijn. Reden voor de leerkrachten om ook deze keer aan te sluiten bij de oproep voor de tweedaagse onderwijsstaking.

'We hebben er voor gekozen om onze zorg letterlijk en figuurlijk te uiten' aldus Bart van Run, directeur van de school. 'Van één van de leerkrachten kwam het idee om ook figuurlijk onze zorg te uiten door een dag mee te gaan helpen in de zorg. Een beroepsgroep waar we als leerkrachten veel overeenkomsten mee hebben. Beide sectoren kampen met personeelstekorten, te lage salarissen en een enorme werkdruk. Op deze stakingsdag wilden we onze zorg zowel symbolisch als praktisch uiten door een dag te gaan meehelpen in de zorg.

Zorgcentrum Alde Steeg ligt net als onze school in de kern Beuningen en na contact met het zorgcentrum zijn 10 teamleden (leerkrachten, intern begeleidster en directeur) vandaag op bezoek geweest van Alde Steeg en hebben we meegeholpen met activiteiten van de bewoners. Er is onder andere afgewassen, spelletjes gespeeld met de bewoners, meegeholpen met tafel dekken voor het eten en hebben we bewoners gehaald voor de lunch. Een mooie, inspirerende dag en bijzonder om te ervaren dat er zo veel mooie overeenkomsten zijn tussen zorg en onderwijs'.

Maandag is er voor de kinderen van De Peppel weer gewoon school. De leerkrachten doen dan weer waar ze het best in zijn: goed onderwijs geven.