Nationale Voorleesdagen

22 jan., 09:34 Algemeen

De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 22 januari. Bibliotheek Rivierenland verzorgt in de regio een groot aantal activiteiten in het kader van deze belangrijke week, alles in de hoop dat onze kleintjes later grote lezers worden.

Tot prentenboek van het jaar 2020 is verkozen: Moppereend van (Lemniscaat) van Joyce Dunbar en illustrator Petr Horácek. Om het belang van voorlezen extra onder de aandacht te brengen, organiseert de Bibliotheek allerlei leuke, gratis (voorlees)activiteiten voor kinderen van 1 – 6 jaar.

Over de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen worden dit jaar gehouden van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari. Het is een landelijke campagne ter bevordering van het voorlezen aan kinderen van ongeveer 6 maanden tot 6 jaar oud. Er wordt traditioneel afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt, op woensdag 22 januari. De campagne is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen aan jonge kinderen is niet alleen een leuke, maar vooral ook nuttige tijdsbesteding. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier.

Voorleesteam on tour
Met het prentenboek van het jaar onder de arm, trekt in deze periode een speciaal voorleesteam erop uit om een serie voorleesfeestjes aan ruim 1.600 peuters in de regio te bezorgen. Het voorleesteam gaat op geanimeerde en interactieve wijze voorlezen en maken daarbij gebruik van spelelementen, muziek en een mooi decor. Het voorleesfeestje in de bibliotheek in Druten is gratis en aanmelden is niet nodig.

Extra feestelijke voorleespret in de bibliotheek

Iedere woensdagmiddag organiseert Bibliotheek Rivierenland vaste voorleespret in de bieb. Om de Nationale Voorleesdagen te vieren worden kinderen op woensdagmiddag 29 januari tijdens de wekelijkse voorleespret verrast met extra feestelijk voorleesplezier in de vestigingen in Beneden-Leeuwen en Druten, inclusief een traktatie en wat drinken.

Vingerpopje cadeau voor nieuwe jeugdleden
Voor kinderen is het bibliotheeklidmaatschap gratis, en tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen ze er ook nog een leuk extraatje bij. Peuters en kleuters die tussen 22 januari en 1 februari lid worden, ontvangen een vingerpopje cadeau. Bibliotheek Rivierenland heeft de mooiste voorleesboeken en medewerkers helpen graag bij het kiezen van het juiste boek. Check voor alle activiteiten, data en tijden de website: www.bibliotheekrivierenland.nl/nationalevoorleesdagen

Digitale krant