De aftrap werd gedaan door (v.l.n.r.) dhr. S.A.M. Bos (wethouder gemeente West Maas en Waal), dhr. Y. Dilek (Selecta Infratechniek B.V.), dhr. D. Wessels (directeur Delta Rijssen Glasvezelinvesteringen) en dhr. C.A.H. Zondag (voorzitter van de UBR).
De aftrap werd gedaan door (v.l.n.r.) dhr. S.A.M. Bos (wethouder gemeente West Maas en Waal), dhr. Y. Dilek (Selecta Infratechniek B.V.), dhr. D. Wessels (directeur Delta Rijssen Glasvezelinvesteringen) en dhr. C.A.H. Zondag (voorzitter van de UBR). Foto: Raphael Drent

Aanleg glasvezelnetwerk in West Maas en Waal van start

14 jan, 09:05 Algemeen

ALTFORST - De aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio Rivierenland gaat beginnen. Maandag 13 januari werd gestart met de plaatsing van het eerste POP-station (hoofdverdeelstation) in Altforst.

De Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland) is een initiatief van zeven samenwerkende gemeenten in de regio Rivierenland: Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, West Betuwe, West Maas en Waal, Tiel en Zaltbommel. UBRivierenland is verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en het onderhoud van een breedbandnetwerk in het buitengebied van deze gemeenten. De realisatie is in handen van Digitale Stad.

Op dit moment heeft bijna 60 procent van de inwoners binnen het projectgebied zich ingeschreven voor een glasvezelverbinding van Digitale Stad. Inwoners binnen het projectgebied die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dit nog steeds doen via www.digitale-stad.nl/rivierenland.

!
Digitale krant