Vrijwilligers aan het werk tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.
Vrijwilligers aan het werk tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Foto: Ger Loeffen

Feestelijke receptie Nederlandse Rode Kruis afdeling Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Beuningen bestaat op 15 januari 2020 vijfenzeventig jaar. Om dit te vieren is er op zaterdag 18 januari een feestelijke receptie in de Lèghe Polder in Beuningen.

Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Beuningen is op 15 januari 1945 opgericht. Het Land van Maas en Waal was in januari 1945 al bevrijd. Er waren in deze regio veel evacués uit het westen van het land. Het Nederlandse Rode Kruis zorgde voor hulpverleners en snel daarna werd voor deze regio een eigen hulpverleningskorps opgericht. De hulpverleners werden door huisartsen opgeleid. Tegenwoordig worden de vrijwilligers nog steeds goed opgeleid. Alle vrijwilligers krijgen een gratis EHBO-opleiding en andere benodigde cursussen.

Vanaf 2020 zullen verschillende afdelingen uit de regio de krachten bundelen. In deze regio komt één afdeling: Driestromenland. Hieronder vallen de afdelingen van Beuningen, Wijchen, Maas en Waal en Midden Betuwe.

Vrijwilligers

Het Nederlandse Rode Kruis kan altijd extra vrijwilligers gebruiken die mee willen helpen de veiligheid te waarborgen tijdens evenementen en/of sportdagen, denk aan de Nijmeegse Vierdaagse of Down The Rabbit Hole. Meer informatie over het Nederlandse Rode Kruis afdeling Beuningen of aanmelden als vrijwilliger kan via: www.rodekruis.nl/beuningen/.

Receptie

De receptie begint zaterdag 18 januari om 15.00 uur in de Lèghe Polder. Op deze locatie is de afdeling inmiddels drie jaar gevestigd.

Afbeelding