Afbeelding

Vuurwerk ook lokaal ter discussie

Algemeen

MAAS EN WAAL - De jaarlijks terugkerende ongelukken en schade door vuurwerk tijdens de jaarwisseling is reden voor een aantal landelijke partijen om te werken aan een vuurwerkverbod. Het dieptepunt van afgelopen jaarwisseling was de brand in een flat in Arnhem, waarbij vader en zoon om het leven kwamen.

Schriftelijke vragen
In deze regio heeft Sociaal Maas en Waal schriftelijke vragen ingediend over vuurwerk, en heeft gemeente Druten gevraagd een weloverwogen besluit te nemen over de jaarwisseling 2020/2021.

De partij is van mening dat er moet worden ingegrepen omdat de gevolgen van het vuurwerk niet acceptabel zijn. In Nederland vallen er jaarlijks doden en talloze gewonden. Daarnaast vinden er op zeer grote schaal vernielingen plaats. De partij is van mening dat de regering geen maatregelen durft te nemen, terwijl politie en brandweer hier al jaren op aandringen. Sociaal Maas en Waal pleit voor een algeheel verbod op vuurwerk, maar minimaal een verbod op alle knalvuurwerk en vuurpijlen. De partij hoopt dat buurgemeenten Wijchen, West Maas en Waal en Beuningen hierbij aansluiten.